Csirkemell paradicsommal, sajttal
Nem kell megijedni a bonyolult cím láttán, nem lesz nehéz az elkészítése. Hozzávalók 1 személyre, de 2 adaghoz: 400-500 gramm filézett csirkemell, 8db paradicsom, ízlés szerint sajt. Előre szólok hogy nem lesz sok pihenő az elkészítés közben.
Tehát: vágjuk fel a csirkemelleket kb ujjnyi vastag szeletekre, ezután serpenyőben kezdjünk el melegíteni kis olajat. Míg megmelegszik lesz időnk befűszerezni a húst: sót ne sajnáljuk, egy kis bors, több oregano. Ha a serpenyőgyártónk nem gondolt mindenre - mint a Tefal, akkor úgy győződhetünk meg róla hogy meleg az olaj hogy jobban folyik, de mire befűszerezed a húst tuti jó lesz. (Ha már gőzölög is, akkor lassú voltál!) Mindenesetre tegyük az olajba az első adag húst, ha nincs alatta olaj a nem intelligens serpenyőhöz odaragad. Az elején sűrűbben forgassuk a húst hogy fehér legyen mind a 2 oldala. Közben kezdjük el felvágni a paradicsomot szeletekre és/vagy gerezdekre, és helyezzük el a tálaló tányéron. Reszeljünk sajtot.
Mire végeztünk jó eséllyel odaég a hús ezért közben is forgassuk néha. A húsba villát szúrva könnyen ellenőrizheted hogy jó-e, ha könnyen kijön akkor már jó lesz nemsokára. A Pluralban láttam hogy nyomkodhatjuk is, gyakorlottak érezhetik hogy milyen jó már, kimegy belőle a víz, illetve könnyebben aranybarnává sül. Ha elkészült az első eresztés, akkor szedjük ki a tálra és szórjuk meg sajttal. Közben kezdjük el a következő adag hús készítését ÉS a második adag paradicsom felvágását! A sajtot mikróban vagy sütőben olvasszuk rá a paradicsomra és a húsra. Ez elég gyorsan megtörténik és már kész is az első adag étel, ezért kell időben elkezdeni a második fázist. A második adagra már ne olvasszuk rá a sajtot, csak közvetlenül fogyasztás előtt, egyenlőre eltehetjük. Az első adaghoz jó étvágyat!
Tehát: vágjuk fel a csirkemelleket kb ujjnyi vastag szeletekre, ezután serpenyőben kezdjünk el melegíteni kis olajat. Míg megmelegszik lesz időnk befűszerezni a húst: sót ne sajnáljuk, egy kis bors, több oregano. Ha a serpenyőgyártónk nem gondolt mindenre - mint a Tefal, akkor úgy győződhetünk meg róla hogy meleg az olaj hogy jobban folyik, de mire befűszerezed a húst tuti jó lesz. (Ha már gőzölög is, akkor lassú voltál!) Mindenesetre tegyük az olajba az első adag húst, ha nincs alatta olaj a nem intelligens serpenyőhöz odaragad. Az elején sűrűbben forgassuk a húst hogy fehér legyen mind a 2 oldala. Közben kezdjük el felvágni a paradicsomot szeletekre és/vagy gerezdekre, és helyezzük el a tálaló tányéron. Reszeljünk sajtot.
Mire végeztünk jó eséllyel odaég a hús ezért közben is forgassuk néha. A húsba villát szúrva könnyen ellenőrizheted hogy jó-e, ha könnyen kijön akkor már jó lesz nemsokára. A Pluralban láttam hogy nyomkodhatjuk is, gyakorlottak érezhetik hogy milyen jó már, kimegy belőle a víz, illetve könnyebben aranybarnává sül. Ha elkészült az első eresztés, akkor szedjük ki a tálra és szórjuk meg sajttal. Közben kezdjük el a következő adag hús készítését ÉS a második adag paradicsom felvágását! A sajtot mikróban vagy sütőben olvasszuk rá a paradicsomra és a húsra. Ez elég gyorsan megtörténik és már kész is az első adag étel, ezért kell időben elkezdeni a második fázist. A második adagra már ne olvasszuk rá a sajtot, csak közvetlenül fogyasztás előtt, egyenlőre eltehetjük. Az első adaghoz jó étvágyat!

2 megjegyzés:
Ilus szokott hasonlót készíteni ( utoljára tegnap :) nála a különbség:
bazsalikomot is tesz a húsra, meg borsot; a paradicsomot karikákban meg a mozzarella (!) sajtot a húsra teszi és tepsiben fejezi be a folyamatot.
Asszem Stahl-ból van, de nem biztos...
Második változatban én is karikára vágtam a paradicsomot, de a klasszikus jobban bejött.
Nekem csak az alapanyagok voltak meg, ezekből nehéz más kaját csinálni. Bár Kriszta csinált valami jót, tepsiben hasonlóból.
Megjegyzés küldése
Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]
<< Főoldal