2007. március 22., csütörtök

The Rolling Stones

Európai turné: Barcelona június 21., Budapest július 20. csak hogy könnyű legyen összekeverni. Lelkiekben lehet felkészülni a jegyárakra... További helyszínek itt. A fenti listán Barcelonát még nem erősítették meg, de egy másik honlapon már tutira írják.

Mint látjátok oldalra beújítottam egy widget-et, nagyon trendi. Nemsokára minden tele lesz ilyen szarokkal. Nade ezt az előadást tényleg ajánlom. Profi előadó, érdekes téma, és ami mögötte van! (mikor x-y koordinátába bogyók vannak)

Szóval ami mögötte van, Frei Tamás jelentkezik és a laikus olvasóhoz szól. Képzeljék el ezt a rengeteg adatot több adatforrsából szedik (Extraction), összesítik, egységesítik (pl a pénznemeket) (Transformation) összekapcsolják a megfelelőket satöbbi, és áttöltik (Load) egy nagy adatbázisba, amit már adattárháznak hívnak. (Az egész folyamatot a kezdőbetűkből összerakva: ETL-nek hívják.)
Erről az alpról kezdődhet a célközönségnek szánt, lehetőleg a lénygre rávilágító jelentések (reportok) készítése. Az egyszerű számlától, a kulcsfontosságú teljesítménymutatókon át ( :) KPI) a csili vili grafikonokig. Jellemzően azért nem a fent látott non-profit alapítványok hanem az üzleti világ nagy cégei (ahol sok adat képződik) használják az említett technológiát. Tehát adatokból szedik/em ki a zoxigént információt/üzleti intelligenciát (BI).

Címkék: , , ,

3 megjegyzés:

Anonymous Névtelen írta...

szia marci:)

apum kérdezi hogy te melyik koncertre mész, ha mész?? mert ha a pestire akkor egyeztesettek:D csak neki bonyorult ide irnia... majd én továbbitom neki:D
üdv feco

2007. március 25. 19:57  
Blogger Magyusz írta...

A gapminderen nem szerepel sem Monaco, sem Vatikán! Ez felháborító! :)

2007. március 26. 10:18  
Blogger Marci írta...

Szia Fecó!

Nem tudom még hogy megyek-e, de jobb lenne nem egyedül, úgyhogy lehet hogy a Pestire. Azzal csak az a baj hogy az amúgy se olcsó jegyárat a repjegy megdobja még 70.000-el.

Még az a szerencse hogy nem a számítástechnikából éltek! :D

2007. március 27. 22:44  

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal